< Terug

Anna de Vor MSc

GZ-psycholoog

GZ-psycholoog, in opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt en tot EMDR-practitioner Europe.

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina Anna de Vor MSc.

Het werken met mensen (kinderen, jeugdigen, volwassenen en gezinnen) heeft me altijd geïnteresseerd. Ik ben orthopedagogiek gaan studeren om niet alleen de persoon te begrijpen, maar ook te onderzoeken wat er gebeurt in interactie met de omgeving. Ik geloof erin dat vragen (of klachten) altijd een samenspel zijn tussen persoon en context en dat is een belangrijke focus in mijn werkwijze.

De afgelopen jaren heb ik mij breed ontwikkeld in het werken als orthopedagoog en gz-psycholoog. Zo heb ik eerder ervaring opgedaan in de zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Ik heb individuele diagnostiek en behandeling geboden en heb als behandelcoördinator gewerkt op verschillende woonlocaties. Wat ik hier heb geleerd is écht goed luisteren, afstemmen en samenwerken.

Bij TOPP-zorg zie ik kinderen, jongeren en volwassenen met veel verschillende vragen. Ik zie bijvoorbeeld veel mensen die nare dingen hebben meegemaakt, zich anders voelen dan anderen, worstelen met boosheid, angst of paniek of negatieve gedachten hebben over zichzelf.

Ik vind het belangrijk om op een prettige manier het contact met jou op te bouwen en samen te onderzoeken wat de vraag is en waar deze vandaan komt. Hierbij hebben we het onder andere over wie jij bent, wat je hebt meegemaakt en hoe je omgeving eruit ziet. We gaan dit eerst goed begrijpen voordat we verdere behandeling inzetten. Samen kijken we naar wat er nodig is om je beter te voelen. Ik heb niet alleen gesprekken met jou, maar zal ook mensen uit jouw omgeving betrekken (ouders, familieleden of andere belangrijke personen). Naast de vragen en klachten heb ik juist ook veel aandacht voor jouw veerkracht en kwaliteiten.

Ik werk onder andere met oplossingsgerichte technieken, motiverende gespreksvoering, cognitief gedragstherapeutische technieken, schematherapie en EMDR.

Kwalificaties en registraties

Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Utrecht (2014)
GZ-psycholoog (BIG nr: 29928817325)

AGB-code: 94108620