Ons zorgaanbod

Soms zijn er problemen waar je zelf geen oplossing meer voor weet. Een psycholoog, orthopedagoog of psychiater kan dan helpen. Wij hebben een breed aanbod binnen de basis en specialistische GGZ voor allerlei verschillende emotionele problemen die kinderen, jongeren en volwassenen kunnen ervaren.

Je bent hier: 

Home  /  Ons zorgaanbod

Soms zijn er problemen waarvoor je zelf geen oplossing (meer) weet. Je bent zelf angstig of somber of je merkt dat je kind steeds onzekerder of bozer wordt. Er heeft een ingrijpende gebeurtenis plaatsgevonden zoals een ernstige ziekte of handicap in het gezin of het overlijden van een dierbare. Je bent gepest of hebt een andere nare ervaring gehad. Je merkt dat je steeds maar weer vastloopt op school, je werk of contacten met anderen. Je hebt lichamelijke klachten waarvoor de artsen geen verklaring kunnen vinden. Je hebt een levensbedreigende ziekte en weet niet goed hoe je dat kunt combineren met het opvoeden van je kinderen. Wat vertel je? En hoe? In al die gevallen kan een psycholoog of orthopedagoog meedenken en hulp bieden.

We bieden hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen. Bij de hulp aan kinderen en jongeren werken we altijd samen met hun ouder(s) en vaak ook samen met de school. Wij willen naast jou staan. We zijn laagdrempelig en gericht op jou als mens. We werken in een klein en overzichtelijk team. Zo kennen wij onze cliënten goed, en zij ons. Zo werken we samen met jou aan een beter perspectief.

Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg zijn er een aantal voorwaarden. Wilt u uw kind aanmelden of ben je jonger dan 18 dan gaat de aanmelding via de huisarts, het sociaal dorpsteam of CJG. Ben je ouder dan 18 dan is een verwijsbrief van jouw (huis)arts noodzakelijk om in aanmerking te komen voor zorg die (deels) vergoed wordt door jouw zorgverzekering. Je vindt hier meer informatie over vergoedingen.

We werken kort als het kan, en lang(er) als dat nodig is. Zo helpen we bij het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. Gesprekken vinden meestal op de praktijk plaats. Maar beeldbellen is ook mogelijk en heeft (o.a. vanwege COVID-19) soms de voorkeur. We gebruiken in veel gevallen modules van het ehealthprogramma (Therapieland) ter ondersteuning van jouw behandeling. In sommige gevallen is het wenselijk om de behandeling volledig online plaats te laten vinden. In overleg met de behandelaar behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Zodra je bij ons aangemeld bent krijg je toegang tot MijnTOPP. Daar vind je je aanmeldingspapieren, verslagen en verder alle relevante informatie die betrekking heeft op jouw behandeling. Ook als je behandeling is afgesloten houd je toegang tot dit platform.

We bieden geen 24-uurs dienst. Dat betekent dat we geen hulp bieden bij ernstige verslavingen, agressie en acute suïcidaliteit. Ouderen bij wie psychische klachten samengaan met dementie en/of lichamelijke klachten, kunnen niet bij ons terecht.