< Terug

Annechien van den Bosch

GZ-psycholoog

GZ-psycholoog (BIG), in opleiding tot Psychotherapeut, EMDR-practitioner Europe, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, in opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT.

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina Annechien van den Bosch

Al vanaf dat ik heel jong was, en nog niet eens wist hoe dat beroep heette, wilde ik later gaan werken met kinderen die het moeilijk hadden. Na mijn middelbare school ben ik Klinische en Gezondheidspsychologie gaan studeren en ik ben nog altijd ontzettend blij met die keuze. Hierna heb ik de post master tot Kinder- & Jeugdpsycholoog NIP en Schoolpsycholoog afgerond. Om mijn kennis up-to-date te houden blijf ik mijzelf ook nu continu bijscholen, op dit moment in oa cognitieve gedragstherapie, EMDR en systeemtherapie.

Inmiddels werk ik al vele jaren met veel plezier met kinderen, adolescenten en jong- volwassenen. Dit heb ik in verschillende werksettingen gedaan, zoals de GGZ en scholen (zowel basisscholen, middelbare scholen, maar ook op het MBO).  

Omdat iedereen in een context (relatie, gezin, school, vrienden) functioneert en deze elkaar continu beïnvloeden, betrek ik ook graag andere belangrijke mensen in het leven van mijn cliënt. Dit kunnen ouders of de partner zijn, maar ook broertjes, zusjes,  lof de leerkracht. Soms zit in de omgeving de oorzaak van de problemen, maar vooral ook de hulp en ondersteuning bij herstel en groei. 

Samen uitpluizen waar je last van hebt en wat daar de oorzaak van kan zijn is, vind ik een interessante puzzel. Ik heb ervaring met diagnostiek en/of behandeling van uiteenlopende problemen zoals somberheid, negatief zelfbeeld, angsten, dwang, trauma, eetproblemen en (vermoedens van) ontwikkelingsstoornissen.  Samen gaan we kijken wat er voor jou nodig is om je klachten te verminderen! Altijd op maat, en met behulp van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden. In mijn behandelingen gaan we niet alleen praten, maar ook doen. Soms is dat oefenen met situaties die moeilijk of eng zijn, soms een ontspanningsoefening of een meditatie of soms wat creatiefs. 

Kwalificaties en registraties

GZ-Psycholoog (BIG 79933341125)
Klinische  & Gezondheidspsychologie, Universiteit Utrecht (2005) 
Postmaster Schoolpsycholoog (2011) 
Kinder-& Jeugdpsycholoog NIP (2011) (NIP nummer 95111) 
In opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT (lid in opleiding, nummer 309402) 
In opleiding tot EMDR Europe Practitioner (2021-heden), (aspirant lid VEN, lidnummer 37091) 

AGB-code: 94108976