< Terug

Daphne Halman MSc.

GZ-psycholoog in opleiding tot Psychotherapeut (BIG), Cognitief Gedragstherapeut VGCT, EMDR-practitioner Europe VEN

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina Daphne Halman MSc.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het welzijn van andere mensen. Daarom ben ik psychologie en pedagogische wetenschappen gaan studeren en heb ik na een aantal jaren werkervaring ook de postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog gevolgd. Ik heb veel ervaring in de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast werk ik steeds meer met volwassenen. 

In mijn werk als psycholoog vind ik het belangrijk dat iemand zich begrepen en veilig voelt. Van daaruit bekijken we samen wat er speelt, hoe de problemen zijn ontstaan en wat er voor nodig is om te zorgen dat het weer beter gaat. Hierbij maak ik gebruik van verschillende invalshoeken en bewezen effectieve behandelmethodes (zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en schematherapie), betrek ik belangrijke personen in iemands leven en bied ik maatwerk. Ik kijk ook graag naar wat er goed gaat en welke krachten iemand heeft om zich weer goed te voelen. 

In het bijzonder heb ik ervaring in het behandelen van overmatige angsten, boosheid, stemmingsproblemen, sociale problemen en zelfbeeldproblemen. De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het behandelen van problemen als het gevolg van ingrijpende levensgebeurtenissen (trauma), waarbij ik gebruik kan maken verschillende werkzame behandelmethodes (EMDR, Exposure). 

Kwalificaties en registraties

Bachelor Klinische en ontwikkelingspsychologie, Rijksuniversiteit Groningen (2007) 
Minor Pedagogische wetenschappen, Universiteit van Amsterdam (2008)
Master Kinder- en jeugdpsychologie, Universiteit Utrecht (2010)
GZ-Psycholoog (BIG nr: 79919158025)
Psychotherapeut, RINOgroep Utrecht (2021-heden)
Cognitief Gedragstherapeut -VGCt (VGCt nr: 303650)
EMDR-therapeut, Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN)

AGB-code: 94100289