< Terug

Elise Bakker MSc.

Orthopedagoog Generalist (BIG), in opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina Elise Bakker MSc.

Met veel plezier ben ik sinds de start van TOPP-zorg werkzaam als Orthopedagoog Generalist. Daarvoor heb ik lange tijd het werken in de jeugd GGZ gecombineerd met onderwijs en onderzoek binnen de opleiding pedagogische wetenschappen van de Universiteit Utrecht. 

Als orthopedagoog werk ik vooral met kinderen, jongeren en hun ouders. Ik zie jeugdigen met verschillende leeftijden, van net gestart op de basisschool tot (bijna) klaar met de middelbare school. En met uiteenlopende klachten, zoals op het gebied van aandacht en concentratie, sociale problemen, angst, somberheid, negatief zelfbeeld en rouw. Ik vind het bij iedereen belangrijk om goed te luisteren en samen met jou uit te zoeken wat er aan de hand is en wat helpt om je weer fijner te voelen en problemen op te lossen. Dat is altijd maatwerk. Daarbij gebruik ik wetenschappelijke kennis over wat werkt en verschillende behandelmethodes (zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en systeemtherapie).

Een van mijn aandachtsgebieden is uitgebreidere diagnostiek van de (brede) cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het kan belangrijk en helpend zijn om dat zorgvuldig in kaart te brengen. Wat zijn sterkere en zwakkere kanten op verschillende gebieden en wat betekent dit voor wat je nodig hebt thuis of op school? Hoe kun je goed gebruik maken van je sterkere kanten en minder last hebben van minder sterke kanten? Dat is bij iedereen anders en dus altijd opnieuw puzzelen. Ik vind het leuk om dat, samen met jou, te doen. 

Kwalificaties en registraties

Master Orthopedagogiek Universiteit Utrecht (2011)
NVO Orthopedagoog Generalist (nr: 15465)
In opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt (VGCt nr: 305692)

AGB-code: 94102838