< Terug

Renske Marechal MSc.

GZ-psycholoog

GZ-psycholoog (BIG) in opleiding tot Psychotherapeut

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina Renske Marechal

Sinds januari 2022 werk ik bij TOPP-zorg als gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Vanuit deze plek, waar we met een klein team deskundige zorg geven vanuit een warm hart, volg ik naast mijn werk ook de 3-jarige opleiding tot psychotherapeut. 

Na m’n studie (2009) werkte ik als studentenpsycholoog bij de Universiteit Utrecht. Daar sprak ik voornamelijk jongvolwassenen, die vastliepen in hun studie of leven. Ik volgde daar ook de 2-jarige opleiding tot GZ-psycholoog (in combinatie met het centrum Jongvolwassenen van Atrecht). Van hen leerde ik over de losmaking van je gezin en hoe ingewikkeld dat kan zijn, maar ook over het leren ontdekken van je eigen identiteit.   

De afgelopen jaren werkte ik bij het Helen Dowling Instituut, waarbij ik cliënten (en/of naasten en nabestaanden) zag die waren gediagnosticeerd met een ernstige ziekte. Belangrijke thema’s die veel aan bod kwamen waren existentieel: wie ben ik en wat vind ik eigenlijk belangrijk in mijn leven?  

De psychotherapie is wat mij betreft het mooiste vak wat er is. Het voelt als een voorrecht om van zo dichtbij te mogen luisteren naar wat er in de ander omgaat. In het contact probeer ik oprecht te zijn, maar ook warm. Doortastend, maar ook steunend.

Ik werk met EMDR, CGT, schematherapie en kortdurende psychodynamische technieken (zoals AFT of KPSP). Binnen al deze verschillende vormen van therapie vind ik het met name belangrijk dat je iets nieuws voelt of ervaart in de gesprekken. Dat we niet alleen praten óver alles wat je meemaakt, maar dat je ook het gevoel hebt dat er iets verandert, in jou.

Kwalificaties en registraties

Master Klinische Psychologie, Universiteit Utrecht (2009) GZ-Psycholoog (2012, BIG: 79918351325)
Psychotherapeut, RINO-groep Utrecht (2022-heden)
Junior schematherapeut (2022)

AGB-code: 94105832