TOPP-zorg is er voor jou

We bieden hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders. Lees hier meer over hoe we dat samen met jou en degenen die belangrijk voor je zijn proberen te doen.

Je bent hier: 

Home  /  Ons zorgaanbod  /  Jeugdigen  /  Informatie voor jeugdigen

Soms heb je een probleem waar je zelf niet meer uitkomt. Kinderen en jongeren die bij ons komen, hebben allerlei verschillende problemen. Je kunt bij ons terecht als je je onzeker, eenzaam, alleen, angstig, somber of boos voelt, maar ook als het je niet lukt om je te concentreren op school of als je veel piekert. Of als er andere dingen spelen. Misschien heb je wel iets naars meegemaakt, zoals het overlijden van een dierbare of een echtscheiding of ben je gepest.

Samen met jou en degenen die belangrijk voor je zijn, kunnen wij je vaak helpen om het weer beter te laten gaan. Ook als jezelf denkt dat er geen oplossing is, omdat je al heel veel geprobeerd hebt. We starten vaak met een gesprek over wat er aan de hand is. Afhankelijk van je leeftijd en wat er aan de hand is praten we eerst met jou alleen, of hebben we een gesprek met jou en je ouder(s) samen of praten we eerst met je ouder(s) en daarna met jou. We maken dan kennis en nemen de tijd om te horen wat er allemaal speelt. Soms vragen we meteen om een vragenlijst in te vullen of korte opdrachten te maken en soms gaan we spelen in onze speciale spelkamer. De aanpak is op maat. Met jonge kinderen doen we het anders dan met pubers van 16 of 17. Dat spreekt voor zich.

De gesprekken, vragenlijsten en opdrachten zorgen dat wij jou en je ouder(s) zo goed mogelijk leren kennen. We schrijven onze conclusies op in een brief aan jou. Je ouders krijgen ook een brief als je jonger bent dan 16. Ben je ouder dan overleggen we dit met jou. De brief bespreken we samen. Daarna kunnen we een plan maken dat bij jou past en waarmee we jou kunnen helpen.

Misschien heb je nog vragen na het lezen van deze informatie. Op de site ‘brainwiki’ vind je veel informatie over psychische problemen. Als je vragen hebt aan ons kunnen jij of je ouders kunnen dan contact met ons opnemen.