< Terug

drs. Els van Den Bosch

Orthopedagoog, Psychotherapeut (BIG), Cognitief gedragstherapeut VGCt, EMDR Practitioner Europe VEN

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina drs. Els van Den Bosch

Als pedagoog in hart en nieren begon mijn carrière in het onderwijs. Vanuit het werken met kinderen, waar de gezonde ontwikkeling aanvankelijk voor mij centraal stond, is er gaandeweg een steeds grotere belangstelling ontstaan voor kinderen waarbij hun ontwikkeling door kleine en grotere problemen niet vanzelfsprekend verloopt. Wat betekent dit voor de kinderen zelf, voor hun ouders, voor leerkrachten en beroepskrachten die met deze kinderen werken?

Inmiddels behandel ik cliënten van alle leeftijden waarbij er aandacht is voor de context en de leergeschiedenis een belangrijke rol kan spelen in de therapie. Ik vind het belangrijk dat de cliënt zich gezien, gehoord en begrepen voelt. 

Ik werk graag vanuit verschillende referentiekaders en vind het een uitdaging om samen met kinderen en ouders te zoeken naar dat wat het beste aansluit bij de problematiek in de gegeven omstandigheden. Ook voor volwassenen die bij mij in behandeling komen geldt dat we samen zoeken naar het best passende aanbod. Te denken valt aan cognitieve gedragstherapie, schematherapie, oplossingsgerichte therapie, interpersoonlijke psychotherapie, emotiegerichte therapie, speltherapie en EMDR.

Binnen de praktijk ben ik praktijkopleider voor de opleiding tot psychotherapeut. Daarnaast geef ik supervisie en leertherapie binnen de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. 

Naast mijn werk als therapeut heb ik bijna 20 jaar onderwijs gegeven bij Pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht. Momenteel begeleid ik alleen nog studenten tijdens hun masterstage.  Iets wat ik graag meegeef is dat je je leven lang kunt leren en ontwikkelen. In een continu proces van scholing houd ik mijn kennis en kunde op peil en blijf ik enthousiast voor mijn vak

Kwalificaties en registraties

Doctoraal Pedagogische Wetenschappen Universiteit Utrecht (2003)
Psychotherapeut (BIG: 29920647616))
NVO-Orthopedagoog (nr: 7181)
Cognitief Gedragstherapeut VGCt (nr: 6357)
EMDR- Practitioner Europe VEN (nr: 343050)

agb: 94008769