< Terug

drs. Margreet Scherpenisse

GZ-Psycholoog (BIG), in opleiding tot Psychotherapeut (BIG) en EMDR therapeut (VEN), Kinder- en Jeugdpsycholoog NiP (SKJ), Schoolpsycholoog,Orthopedagoog (SKJ)

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina drs. Margreet Scherpenisse

Als er problemen zijn en het niet goed gaat met kinderen of jongeren is het goed om samen uit te zoeken wat er speelt. Ik vind het belangrijk te kijken naar het individu, maar ook aandacht te hebben voor de context. Ik luister naar de ideeën die er zijn over de problemen en in welke richting wordt gedacht bij het oplossen. De ideeën van het kind of de jongere, maar ook van andere belangrijke personen in zijn of haar leven. We kijken samen naar een passende manier om de problemen aan te pakken of te verminderen. Waar we zo mogelijk ook de context bij betrekken! 

Ik ben orthopedagoog en kinder- en jeugdpsycholoog. Ik heb me gespecialiseerd tot schoolpsycholoog en ben in opleiding tot psychotherapeut. Ik heb veel ervaring in het onderwijs, zowel regulier als speciaal, wat fijn is in de samenwerking met leerkrachten. Ik behandel uiteenlopende problemen waaronder angsten, rouw, stemmingsklachten, boosheid, trauma en dwang. We kiezen voor de behandeling die aansluit bij en afgestemd wordt op de persoon én waarvan we verwachten dat deze werkt op basis van wetenschappelijke onderbouwing.

Kwalificaties en registraties

Kinder- en Jeugdps NIP: GZ-psycholoog (BIG 49933296025)
Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Utrecht (1999)
Schoolpsycholoog, RINO Amsterdam (2009)
NIP Kinder & Jeugdpsycholoog (NIP nr: 222125)
In opleiding tot psychotherapeut Kind & Jeugd (FGzPt nr. 215477)

AGB-code: 94104010