< Terug

drs. Miranda Boon

GZ-psycholoog

GZ-psycholoog en Psychotherapeut (BIG), Cognitief gedragstherapeut VGCt

Je bent hier: 

Home  /  Wie we zijn  /  Team  /  Profielpagina Miranda Boon

Al jaren ben ik geïnteresseerd in mensen proberen echt te bereiken, te begrijpen en -waar wenselijk- helpen te veranderen. Het is soms pijnlijk en schrijnend om te zien hoe mensen vastlopen terwijl je er best wat aan kunt doen, zeker in samenwerking met een ander, zoals  een hulpverlener. Daar zie ik voor mezelf een rol, met de kunde en kennis van nu samen kijken hoe het leven voor jou weer aangenamer en plezieriger wordt. Dat de negatieve kanten afnemen en de positieve kanten toenemen. Daarbij ben ik een betrokken passant in jouw leven en is het doel om jezelf weer sterker te voelen. Daartoe ben ik gedreven, enthousiast, luisterend, spiegelend en nodig ik ook de mensen om je heen uit om hetzelfde te doen.

In de periode 1988-1994 heb ik aan de toenmalige Rijksuniversiteit Limburg in Maastricht gestudeerd. Ik volgde bij de faculteit Gezondheidswetenschappen de afstudeerrichting Geestelijke gezondheidkunde. Na mijn afstuderen ging ik als docent werken aan deze zelfde universiteit, bij de studierichting Psychologie. Ik heb in de periode daarna een opleiding tot Volwassenen Psychotherapeut / Gedragstherapeut gevolgd en werkte met veel plezier bij een afdeling van de Riagg in Maastricht. Na het behalen van deze kwalificaties ben ik aan de Riagg in Amersfoort gaan werken bij een afdeling voor volwassenen Psychotherapie. Binnen deze Riagg (nu GGZ Centraal) ben ik nog overgestapt naar het team van Kinder & Jeugd om met adolescenten en jongeren te werken. Ik heb me destijds geschoold in schematherapie en volgde een basiscursus EMDR. Omdat ik geïnteresseerd was eens een periode eigen baas te zijn en praktijkhouder, ben ik gedurende de periode 2011-2020 in de maatschap toegetreden van Florespraktijk in Amersfoort. Ook daarvan heb ik veel geleerd. De jaren daarna was ik teamleider en hoofdbehandelaar aan het Marina de Wolfcentrum, voor de behandeling van ernstig angst,-en dwangstoornissen in Ermelo. Weer een heel andere kant van ons werkveld met andere taken en verantwoordelijkheden. Kortom, ik ben nieuwsgierig en ondernemend van aard naar de GGZ in zijn geheel. Ik vind dat we voor kwaliteit moeten gaan en stel me hierin dienstbaar op. Als het nodig is zet ik een extra stap voor mijn cliënten.

Rode draad in mijn carrière is die van gedragstherapeut en opleider. Dat doe ik bij TOPP-zorg ook. Ik geef collega’s supervisie in gedragstherapie en indien nodig ook werkbegeleiding of fungeer als (achterwacht) praktijkopleider. Het meest behandel ik de volwassenen bij TOPP-zorg, dus 18+jr. Buiten mijn werk om ben ik bij de VGCt  betrokken als lid van de sectie angststoornissen en als lid van de registratiecommissie. Soms geef ik in dit kader ook een cursus van een dag voor jongere collega’s.

Kwalificaties en registraties

GZ-Psycholoog (BIG nr: 39051573225)
Psychotherapeut (BIG nr: 59051573216)
Cognitief gedragstherapeut Supervisor VGCt (nr. 101235)
Supervisor NVP (nr. 300895)

AGB-code: 94011387